Connect with H&H

Innovative Courtyard House

Architect couple Christine Ho Ping Kong and Peter Tan transformed a back-alley concrete shell into a sleek, family space.

This award-winning Toronto home features an open concept kitchen that separates the living room from the office area. A plywood and teak veneered island is equipped with a cooktop and sink while the teak-covered range hood also houses lighting. Varnished plywood ceilings and walls create warmth and keep the sun-drenched space from feeling too bright. Poured-concrete flooring gives the home an industrial vibe.

Take a virtual tour through this award-winning home in our Courtyard House video, or view more photos in our January 2009 issue. Plus, see more incredible spaces from 2009 in our photo gallery.

  • Photographer: Rob Fiocca
  • Source: House & Home January 2009 issue
  • Products: Stools, Zig Zag; bowls, pillows, Hollace Cluny.
  • Designer: Christine Ho Ping Kong and Peter Tan of Studio Junction

Comment Guidelines

We welcome your feedback on Houseandhome.com. H&H reserves the right to remove any unsuitable personal remarks made about the bloggers, hosts, homeowners and/or guests we feature. Please keep your comments focused on decorating, design, cooking and other lifestyle topics. Adopt a tone you would be willing to use in person and do not make slanderous remarks or use denigrating language. If you see a comment that you believe violates any of the guidelines outlined above, please click “Flag as inappropriate.” Thank you.

OK